Kuruluşundan Bugüne Erzincanspor

0
1196

Kuruluşundan Bugüne Erzincanspor
Ender AKTÜRK

Ender AKTÜRK

Önsöz
Erzincanspor’un kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen kurucu, yönetici, antrenör, futbolcu ve diğer hizmet eden tüm kişileri anmak onların hizmetlerini günümüz kuşaklarını aktarmak için, elimden geldiğince dağınık vaziyette olan bilgileri bir araya getirmeye çalıştım. 13 Mart 1992 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem felaketinden önce var olan kuruluş yıllarına ait dökümanların yok olduğu göz önüne alındığında, böyle bir hizmeti gerçekleştirmeyi Erzincan’ı çok seven bir kişi olarak kendime görev edindim.

Değerli sporseverler; güzel Erzincanımızın sosyal, ekonomik ve diğer alanlarda olduğu gibi Türkiye de spor alanında belli bir konuma gelmesi, başarıdan başarıya koşması hepimizin arzuladığı bir husustur. Bu nedenle ben karınca kararınca kuruluş yıllarından bugüne Erzincanspor nasıl gelmiş, kimler nasıl kurmuş, kimler yönetmiş, takımımızda hangi hocalar görev yapmış, futbolcular ile diğer hizmet edenleri araştırdım. Mümkün olduğu kadar belge bulmaya çalıştım. Fakat, depremde Öz Erzincan gazetesinin dışında mahalli gazetelerin arşivlerinin yok olması, yazılı kaynakların bir çoğunun toprak altında kalması nedeniyle fazla belge bulmak mümkün olmadı. Ancak bugüne ulaşan ve şu anda Erzincan’da ikamet eden Erzincanspor’a emeği geçmiş futbolcu ve yöneticilerle röportaj yaptım. En doğru bilgileri toplamaya çalıştım. Ama her şeye rağmen dikkatimden kaçan küçük hatalarımdan dolayı beni bağışlayacağınızı umuyorum.

“Geçmişimizden ders alıp geleceğe ümitle bakabilmek” için, özellikle Erzincan’lı gençlerimize alt yapının oluşmasında büyük görevler düşüyor. Çünkü Erzincanspor’un, kuruluş yılları eskiye dayanan kulüpler ile, geçmişte nasıl mücadele ettiğine ve başarılı olduğuna bakıyorum. O dönemlerde takımımızın tamamına yakın bir kısmının Erzincan’ın özbeöz evlatları olduğunu görüyorum. Demek ki; bazen maddi olgular bir tarafa itilip, memleket sevgisi milliyetçilik duyguları ve amatör ruh ön plana çıkıyor. İşte böyle olunca başarılar kendiliğinden geliyor.

“Tarih tekerrürden ibarettir.” Dünkü başarılar neden olmasın? Gençler gelin hep, beraber Erzincan’a ve Erzincanspor için ter dökmüş futbolcu kardeşlerime, eski yöneticilere, yeni yönetim kuruluna, bilhassa bu eserin basımını üstlenen Belediye Başkanımız Sayın Talip Kaban’a göstermiş olduğu ilgi ve duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.

Erzincanspor’un kuruluşundan bu yana bu tür bir eserin bastırılıp, Erzincanlıya takdim edilmesi hususunda, sporu seven ve sporcu kişiliği ile benden teveccühlerini esirgemeyen İlimiz Valisi Sayın Recep Yazıcıoğlu’na şükran ve saygılarımı sunarım.”

Ender AKTÜRK
Erzincan, 15.05.1995

Arşiv: Erzincan Nostalji

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz