Erzincanspor’un bütün umudu: Öz Erzincanlılarda

0
1814

Erzincanspor’un bütün umudu:
Öz Erzincanlılarda

Hayat Spor

Üçüncü Lig Kırmızı Grup puan çizelgesinin sonunda bulunmalarını önemsemiyorlar ve bunu tüm olarak şanssızlığa bağlıyorlardı. Çünkü kurdukları takım değil en altta, üst sıralarda bile mücadele edecek güçteydi Erzincanlılara göre.

İstanbul’a Galata maçına gelmişlerdi. İşte burada biraz durulması gerekiyordu. Çünkü deplasman korkusu vardı. Bir türlü bu korkuyu üzerlerinden atamamışlardı. Dış saha deyince akla ilk gelen “yenilgi” oluyordu. Yine bir deplasman maçının yenik kapatılması bu korkunun en son örneğiydi.

ÖZ ERZİNCAN’LI

Geçtiğimiz yıllarda bir dolu parayı “Transfer piyasasında” yok etmişlerdi. Amaç Doğu’dan ses getirmekti. Ama alınan futbolcular ya Erzincan’ın havasına uyamamış veya yöneticilerle anlaşamamışlar, sonunda hem kendilerine, hem de Erzincanspor’a etmişlerdi.

Yeni ve genç yönetim aldığı bir kararla “Öz Erzincanlı” futbolcular üzerine eğilmişti. İki yıl, genç takımları Türkiye Genç Takımlar Şampiyonası’nda en iyi dereceyi almıştı. Erzincan Lisesi de, Liselerarası Şampiyona’da başarı elde etmişlerdi. Bu durumda parayı sokağa atmalarına ne gerek vardı. İşte bu yoldan hareket edenler sonunda istedikleri biçimde bir takımı hem de istediklerinden daha aşağı bir bütçe ile kurmuşlardı.

Resimde antrenör İlker Tolon yedek futbolcularla bir karşılaşmayı izlerken görülüyor.

Hiç önemsemiyorlardı en alt sırada bulunmalarını. Takımlarının futbol oynadığına inanmışlıkları vardı.

Bu inanmışlık içinde yeni antrenör İlker Tolon şöyle konuşmuştu: “Erzincanspor yeni bir takım yaratma durumundadır. Elimizde bol ölçüde genç futbolcu var. Bunların çoğu genç takımdan geldiler. Bu gençleri Lig havasına soktuğumuz gün Erzincanspor parlayacaktır. Buna da çok kısa bir kısa bir zaman kalmıştır.”

 

 

Kaynak:
Hayat Spor Mecmuası, Ekim 1974
Arşiv:
Erzincan Nostalji

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz